+4 0726 710 982 info@sfaratours.ro

TARIF: 990 euro/persoana/sejur in camera dubla

 

ZIUA 1: BUCURESTI – AMMAN 

Intalnire cu însoțitorul de grup la aeroportul Otopeni la ora 13:30 pentru îmbarcare pe zborul companiei Ryanair spre Amman. Decolare din București la ora 15:50. Aterizare la ora locală 18:35 în Amman.

Bine ați venit în Amman. Reprezentantul nostru vă așteaptă la poarta sosirilor și vă asistă la efectuarea formalitatilor de obținere a vizei, transfer și cazare.

Cazare : Hotel SADEEN 4* sau SIMILAR

 

ZIUA 2: AMMAN / AMMAN CITY TOUR / JERASH / MAREA MOARTA

După micul dejun, ieșim să vizităm capitala Iordaniei, Amman. Vom începe turul prin vizitarea Cetății Amman, care se află pe cel mai înalt deal din Amman. Ocupată încă din Epoca de Bronz, cetatea este înconjurată de un zid de 1700 m lungime, care a fost reconstruit de multe ori în Epoca Bronzului și a Fierului, precum și în perioadele Romană și Bizantină. Există multe de văzut, dar cele mai izbitoare atracții ale Cetății sunt Templul lui Hercule și Palatul Umayad. In imediata apropierea a citadelei vom vizita Amfiteatrul Roman. După aceea ne îndreptăm spre nord, spre partea mai verde a Iordaniei, pentru a vizita Jerash, la aproximativ o oră de Amman. Jerash este imediat după Petra, pe lista destinațiilor preferate din Iordania și se spune ca ruinele lui sunt cel mai bine păstrate vestigii romane din afara Italiei. Locuit încă din Epoca Bronzului, Jerash este cunoscut pentru ruinele așezării greco-romană a orașului Gerasa, chiar în afara orașului modern.

De aici transfer la cel mai de jos punct de pe pământ, la aproximativ 430 de metri sub nivelul mării, se întinde Marea Moartă, cel mai sărat lac din lume. Restul serii va fi dedicat relaxării sau bucurați-vă de numeroasele tratamente spa disponibile la complexul de la Marea Moartă.

Cazare : Hotel RAMADA DEAD SEA RESORT 4*

 

ZIUA 3: MAREA MORTĂ / KERAK / SHOUBAK / PETRA

După micul dejun, timp liber pentru a vă bucura de stațiunea de la Marea Moartă.

La amiază mergem la Kerak pentru a vizita castelul și a-i afla istoria întortocheată ce datează din perioada Bizantină până în perioada Mamelucă. Urmează o călătorie mai lungă (în jur de 1,5

ore) pentru a ajunge în orașul Shoubak, acolo, pe „muntele regal” Montreal sau Mons Regalis așa cum a fost pe vremuri numit, a fost prima cetate a cruciaților dintr-o linie de cetăți din Oultrejourdain, teritoriul de la est de râul Iordan. Baldwin I, regele Ierusalimului, a ordonat construirea acesteia în 1115 d.Hr., pentru a controla caravanele dintre Siria și Egipt.

Mai târziu ne pornim către Petra pentru cină, relaxare și cazare.

Cazare : Hotel PETRA SELLA 4* sau SIMILAR

 

ZIUA 4: PETRA 

După micul dejun, ne îndreptăm spre bijuteria Iordaniei și destinația finală a călătorilor, vechiul oraș pierdut, Petra! Nabateii au sculptat acest oraș în piatră cu instrumente simple în urmă cu 1500 de ani, și nimic nu vă va pregăti pentru frumusețea și mărimea pură a lui Al Khaznah!

După vizita, ne întoarcem la hotel.

Cazare : Hotel PETRA SELLA 4* sau SIMILAR

 

ZIUA 5: PETRA / BEIDA / WADI RUM EXCURSIE 4X4 (2 ore) / WADI RUM

După micul dejun, transfer la Beida, cunoscută și sub numele de Mica Petra, și locul unde obișnuiau să-și distreze nabateii oaspeții.

După vizită, vom merge să explorăm deșertul marțian într-un vehicul 4X4 pentru câteva ore. Vom vedea Al Khaza’ali, care este o formațiune naturală de roci care imită Siq-ul din Petra, izvorul Lawrence și vom savura un ceai beduin cu beduini locali. Apoi ajungem în tabără, la timp pentru cina cu specific beduin – ZARB.

Te întrebi ce este Zarb-ul? Ei bine, este un amestec de carne (miel și pui), orez, cartofi, morcovi, plasat într-o gaură în pământ, care este umplută cu cărbuni în flăcări. Gaura este apoi acoperită și, după câteva ore, carnea și orezul sunt afumate, aburite și la grătar, toate în același timp!

După cină, vă puteți bucura de un scurt spectacol folcloric (muzică beduină și dans tipic beduin) apoi terminăm noaptea privind frumosul cer senin și nepoluat.

Cazarea o avem în tabăra Wadi Rum la hotel SULTANA CAMP sau SIMILAR

 

ZIUA 6: WADI RUM / AQABA 

După micul dejun ne îndreptăm spre Aqaba, un oraș portuar din Golful Aqaba, Marea Roșie. Acesta este locul perfect pentru a vă bucura de timpul liber petrecut pe plajă și pentru a vă plimba prin oraș fără un program fix. Este o atmosferă perfectă pentru o relaxare foarte bine meritată.

Petrecem noaptea în Aqaba.

Cazare : Hotel CITY TOWER 4* sau SIMILAR

 

ZIUA 7: AQABA 

Astăzi avem zi liberă în Aqaba. Cei interesați de scufundări sau snorkeling se pot bucura de unul dintre cele mai bine conservate recife de corali din lume. Puteți vizita, de asemenea, souk-ul din Aqaba, unde veți avea ocazia să negociați cu furnizorii locali.

Petrecem noaptea în Aqaba.

Cazare : Hotel CITY TOWER 4* sau SIMILAR

 

ZIUA 8: AQABA / MADABA / MOUNT NEBO / PLECARE. 

După micul dejun ne îndreptăm spre orașul Madaba și Biserica Sf. Gheorghe, care deține cea mai veche descriere cartografică originală pe mozaic, care a supraviețuit din Țara Sfântă și mai ales Ierusalimul. Mai târziu vizităm Muntele Nebo și memorialul Profetului Moise și unde a văzut Pământul Făgăduinței.

Transfer la Aeroportul Amman pentru îmbarcare pe zborul companiei Ryanair spre București.

Decolare din Amman la ora 19:00. Aterizare la ora locală 21:50 în Bucuresti.

 

SERVICII INCLUSE:

 • transport cu avionul Bucuresti – Amman și retur cu compania Ryanair (1 bagaj cala inclus);
 • 7 nopți cazare în camera standard: 1 noapte in Amman, 1 noapte la Marea Moartă, 2 nopti la Petra, 1 noapte în tabăra din deșertul Wadi Rum, 2 nopti in Aqaba ;
 • mic dejun + cina;
 • transport cu autocar local dotat cu aer conditionat pentru tot traseul;
 • vizitele și excursiile prevăzute în program
 • ghid local;
 • insotitor roman de grup;
 • taxele de aeroport si catering (pot suferi modificari).

Nota: Taxele de aeroport si catering incluse în preț sunt cele valabile la data lansării programului, respectiv luna iunie 2021. În situația majorării de către consulat sau de către compania aeriană a acestor taxe pana la data aplicării pentru viza sau a emiterii biletelor de avion (biletele se emit cu 7-14 zile înainte de plecare), agenția își rezerva dreptul de a modifica prețul excursiei conform cu noile valori ale acestor taxe.

 

NU SUNT INCLUSE:

 • asigurarea medicala de calatorie (optionala);
 • asigurarea storno (optionala), se încheie odată cu contractul de comercializare a pachetului de servicii turistice, în pachet cu asigurarea medicala de calatorie;
 • excursiile opționale altele decat cele prevăzute în program;
 • alte mese decat cele mentionate in program;
 • bauturile la mese;
 • bacșișuri pentru prestatorii locali (ex: soferi, personal hotelier, ghizi)